AbiMobile

Wat is het?

AbiMobile is een optie binnen de module Materiaal in MatTrack. Met AbiMobile kan u met behulp van een barcodescanner gemakkelijk al uw lokalen, voertuigen, … inventariseren en uw MatTrack databank steeds gelijkgesteld houden aan de realiteit in uw kazerne.

Productoverzicht

AbiMobile is de link tussen MatTrack en een mobiele barcodescanner waarmee u de inventarisatierondes van uw verschillende locaties zal uitvoeren en ook materiaalbewegingen mee kan registreren. Locaties kunnen zijn: ruimtes, kasten, voertuigen, onderdelen van voertuigen, … Dit alles is instelbaar in MatTrack en kan door u zelf worden opgebouwd.

In de module Materiaal van MatTrack kan u barcodes bijhouden op niveau van locaties, materiaalfiches en verbruiksartikelen. Deze barcode kan rechtstreeks vanuit MatTrack worden afgedrukt op een label dat u kan plakken op uw materiaal. Zo krijgt elk materiaal, lokaal, … binnen uw kazerne een eigen unieke barcode.

Naast MatTrack, voorziet AbiMobile ook in specifieke software voor mobiele barcode scanners. Deze software is optioneel. Hierbij maken we het onderscheid tussen de volgende functionaliteiten:
  • - Inventarisatie
  • - Magazijnbeheer

Inventarisatie

AbiMobile inventarisatie is het Windows Mobile programma dat geïnstalleerd wordt op de barcodescanner om de inventarisatie uit te voeren.

Bij een inventarisatieronde doorloopt u de volgende stappen:

  1. De barcodes van uw materiaalfiches, gebruiksartikelen, verbruiksartikelen en locaties in de scanner laden.
  2. De inventarisatieronde uitvoeren.
  3. Het resultaat van de inventarisatieronde in MatTrack inladen.
  4. De inventarisatieronde in MatTrack verwerken.

Magazijnbeheer

Het is ook mogelijk om materiaalbewegingen mobiel af te handelen, zoals dit reeds voorzien was in de module Materiaal van MatTrack. Met behulp van de mobiele scanner kunnen volgende acties worden uitgevoerd zonder computer:

  • Levering intern order
  • Levering extern order
  • Materiaalbewegingen
Na het scannen van de materiaalbewegingen of leveringen, kunnen deze gegevens worden doorgestuurd naar MatTrack en daar worden verwerkt.